Zoeken
Zoeken

Voorlichting voor seksmedewerkers

Welkom op de dienst Dermatologie, voor de niet Surinamers, ook welkom in Suriname.

Wij zijn blij dat u gekozen heeft om gebruik te maken van onze diensten en zullen onze uiterste best doen om u naar tevredenheid van dienst te zijn.

U beoefent een beroep die veel risico`s met zich mee brengt en wij van deze dienst willen u helpen om de risico`s  seksueel overdraagbare ziekten te beperken.

U bent bij ons terecht voor de volgende onderzoeken of behandelingen:

  • Onderzoek en behandeling van verschillende huid aandoeningen.
  • Screening en behandeling op S.O.A. (seksueel overdraagbare aandoeningen)
  • Counseling en Testen op HIV

Onze aanmeldingstijden zijn ma- do van 8u am- 19:30u am. Dit is zo gesteld omdat er ook nog tijd nodig is om de onderzoeken te doen. 

Komt u voor het eerst op de polikliniek, dan dient u zich eerst te laten registeren bij de afdeling voorlichting.

Op de afdeling voorlichting wordt er een handkaart voor u gemaakt  waarop een pasfoto van u kan worden bevestigd. Deze kaart is een jaar kaart en bij elke controle op de kliniek wordt deze kaart afgestempeld en krijgt u een vervolg afspraak. De vervolg afspraak is om de zes (6) weken, indien er geen bijzonderheden zijn geconstateerd bij het onderzoek. Ingeval van bv een infectie, krijgt u een recept van de specialist om medicijnen te kopen bij de apotheek. Na gebruik van de medicijnen zal u dan een afspraak krijgen voor nacontrole. Het kan gebeuren dat u in de tussentijd wanneer u medicijnen inneemt niet mag werken.

Op deze afdeling krijgt u indien in voorraad van ons een pakketje van mannen  condooms en glijmiddel mee.

Bent u klaar op de Sociale dienst dan neemt u plaats bij de onderzoekskamer  waar er een vaginaal/ anaal onderzoek bij u wordt gedaan op verschillende seksueel overdraagbare aandoeningen zoals trichomonas, gonorroe enz.

U neemt hierna plaats in de wachtzaal waar u wordt opgeroepen door het laboratorium voor een bloedonderzoek op syphillis. U wordt ook gesreend  op  hiv, dit geschiedt wel op een andere afdeling. Als laatst neemt u plaats in de grote wachtzaal voor een lichamelijk onderzoek op lepra.

Bent u klaar met dit onderzoek, dan mag u gaan. Het resultaat van de onderzoekingen wordt dan later op de dag opgehaald.

Bij elk vervolg bezoek neemt u uw roze handkaart mee, u meld zich net als bij uw eerste bezoek, direct aan bij de Sociale dienst. Bij een vervolg onderzoek is uw bijdrage SRD 10,- ingeval u zich niet later aanmeld dan de afgesproken datum. Elke keer dat u later komt voor sreening dan afgesproken, betaald u SRD 1,- per dag extra. Bent u uw handkaart kwijt of is deze vernietigd dan betaald u SRD 10,- voor een nieuwe, met medeneming van uw paspoort of ID kaart.

U meld zich daarna aan bij de onderzoekskamer voor uw vaginale/anale screennig en u bent dan klaar om te gaan.   

De wachtijden van uw eerste consult zijn afhankelijk van de drukte, aanvangstijd van de arts of de afspraken die de arts heeft voor die dag.

Wenst u de specialist te bezoeken voor iets anders dan uw reguliere controle, dan moet u dat aangeven bij de verpleegkundige. Dit wordt dan wel gerekend als een particulier consult.